/ / معرفی بهترین برنج ایرانی

در این مطلب بهترین و خوش عطرترین برنج های ایرانی را از نظر عطر و طعم، میزان ری کردن، مجلسی پسند بودن و قیمت با هم مقایسه کرده‌ایم.
برنج اول دمسیاه گیلان است. این برنج جزو برنج های دست بالا و اعلا به حساب می آید و می توان آن را به عنوان بهترین برنج طعم دار ایرانی به حساب آورد. این برنج عطر خوبی دارد و رنگ سفید آن رگه های نازک کرم رنگ دارد.
برنج دوم هاشمی، برنج بلند دانه و خوش پختی است که یکی از محبوب ترین برنج های گیلان و مازندران است و این برنج ، بیشترین مقاومت را در برابر آفت های گیاهی و جانوری دارا می باشد و به همین علت، یکی از سالم ترین برنج های ایرانی شمال است. تفاوت برنج برنج هاشمی با دمسیاه بسیار اندک است و در واقع به نوعی برادر هم حساب می شود.
برنج سوم علی کاظمی است. برنج علی کاظمی ، به همراه برنج طارم، جزو پرعطرترین برنج های عطری و معطر ایرانی به حساب می آورند.

اگر تجربه مصرف برنج های زیر را دارید لطفا نظر خودرا در مورد آن ثبت کنید.
این مطلب مدام بروز خواهد شد.

برنج دم سیاه

برنج دم سیاه آستانه اشرفیه
برنج دم سیاه آستانه اشرفیه

این برنج از خانواده برنج صدری است که بدلیل ریشک سیاه رنگ آن، برنج دم سیاه نامیده میشود.
دم سیاه از لحاظ کیفیت، عطر، طعم و همچنین ری کردن پس از پخت، از برنج های دیگر ایرانی مثل هاشمی و علی کاظمی رتبه بالاتری دارد.
طول این برنج حدود 6 میلیمتر است که پس از پخت قد کشیده و به 15 میلیمتر میرسد. این نوع برنج به دلیل حجیم شدن و قد کشیدن برای مجالس رسمی بسیار مناسب است. برنج دم سیاه برای ری کردن به آب زیادی نیاز دارد و باید آنرا در ظروف بزرگ خیس کرد تا جا برای قد کشیدن داشته باشد.
متاسفانه سطح زیر کشت دم سیاه به دلیل سختی زیادی که در مراحل کشت آن وجود دارد و همچنین کم محصول بودن آن، کم است و کشاورزان کم تری به کشت آن می پردازند که همین امر باعث افزایش قیمت آن شده است.
این برنج بیشتر در استان گیلان و شهر های رشت، آستانه ی اشرفیه، لاهیجان که زمین های حاصلخیزی دارند کشت می شود.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

برنج هاشمی

بهترین برنج هاشمی
برنج هاشمی

برنج هاشمی یکی از مرغوب ترین و خوش پخت ترین گونه‌های برنج ایرانی است. این معجزه ژنتیکی در دهه 60 توسط کشاورزی به همین نام کشف شد.
برنج هاشمی ساقه‌های باریک و بلندی دارد، در برابر آفات مقاوم است و نیاز به سمپاشی چندانی ندارد، خوش محصول است و در مزارع حاصلخیز شرق گیلان (آستانه اشرفیه و لاهیجان) به خوبی به عمل می‌آیند.
برنج هاشمی جزو برنج های اعلا به حساب می آید و قیمت بالاتری نسبت به برنج های دیگر دارد. البته گرانی این برنج بی‌مورد نیست زیرا بعد از پخت وقتی که عطر و بوی آن در خانه و کوچه پیچید تازه متوجه کیفیت آن خواهید شد.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

برنج علی کاظمی

برنج علی کاظمی گیلان
برنج علی کاظمی گیلان

برنج علی کاظمی یکی از خوشپخت ترین برنج های ایرانی است. این برنج هم از خانواده برنج صدری بوده و در جلگه های غربی استان گیلان و بیشتر در شهر های فومن، صومعه سرا، ماسوله، شفت، تالش و رشت کشت می شود.
طول دانه برنج علی کاظمی 7 میلیمتر است که پس از پخت تا 12 میلیمتر قد میکشد. این برنج نسبت دم سیاه و هاشمی دانه های تپل تری دارد و پس از پخت باد کرده و به اصطلاح شفته میشود.
بدلیل طعم و عطر خوب و قیمت مناسبتر، برنج علی کاظمی برای مصارف خانگی بسیار مناسب است ولی چون مانند هاشمی و دم سیاه ظاهر استخوانی و زیبایی ندارد استفاده از آن در مجالس رسمی توصیه نمیشود.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

برنج طارم عطری

برنج طارم عطری فریدونکنار
برنج طارم عطری فریدونکنار

برنج طارم عطری (طارم محلی فریدونکنار) از قدیمی ترین و با کیفیت ترین برنج های مازندران است.
رنگ این نوع برنج سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی است و از نظر شکل ظاهری ریزتر از طارم هاشمی و دم سیاه می باشد. طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است.
برنج طارم عطری دارای خاصیت عطری بالا و طعمی بسیار دلنشین است. با اینکه طارم عطری دانه های ریزتری دارد ولی از نظر کیفیت پخت با برنج های هاشمی و علی کاظمی برابری می کند و به همین دلیل میتوان در مجالس و میهمانی ها هم از آن استفاده کرد. از نظر قیمت این برنج هم ردیف برنج علی کاظمی است.
نام های دیگر این برنج طارم سنگی، طارم استخوانی، سنگ طارم و طارم محلی است.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

برنج طارم هاشمی

بهترین برنج طارم هاشمی
برنج طارم هاشمی

در میان مصرف کنندگان برنج، طارم هاشمی از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. رنگ دانه طارم هاشمی سفید متمایل به کرم و کدر است و با طول دانه ۷٫۶ میلی متر به میزان ۱۳٫۱ میلی متر بعد از پخت قد می کشد.
این برنج بیشترین سطح زیر کشت شالی های استان مازندران را به خود اختصاص داده است. طارم هاشمی در واقع مخلوطی از بذر برنج طارم به همراه برنج هاشمی است که در یک شالیزار و کنار یکدیگر کشت می شوند.
این برنج نسبت به طارم عطری درشت تر است و ساعت ها پس از پخت بافت نرم و طعم خوب خود را حفظ می کند ولی عطر کمتری دارد.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

احتمالا این مطلب برایتان جالب باشد: بهترین برند زعفران ایرانی

برنج کشت دوم

بهترین برنج کشت دوم
برنج کشت دوم مازندران

شاید جالب باشد بدانید که در استان مازندران برنج دو مرتبه در سال کاشت و برداشت می شود. کاشت دوم برنج از اواخر ماه مرداد آغاز شده و در آبان ماه برداشت می شود.
در این نوع کشت معمولا از بذر طارم هاشمی استفاده میشود و از نظر عطر و طعم هم رده این برنج است.
با توجه به روش کاشت برنج کشت دوم و لزوم استفاده از کود زیاد برای پروش سریع برنج، میزان مواد شیمیایی موجود در ساقه این برنج بیشتر از سطح نرمال است و بهتر است اگر روزانه برنج مصرف میکنید از برنج دیگر استفاده کنید.

عطر و طعم

ری (قد کشیدن پس از پخت)

مجلسی پسند بودن

قیمت

برنج دمسیاه، برنج هاشمی آستانه اشرفیه و برنج طارم عطری به ترتیب بهترین برنج های عطری ایرانی هستند.

برنج دم سیاه، برنج هاشمی، برنج علی کاظمی، برنج طارم عطری، برنج طارم هاشمی، برنج کشت دوم

رستوران دارها معمولا از برنج ” هاشمی ، دم سیاه ، و طارم ” استفاده میکنند زیرا برنج علاوه بر مزه و عطر خوب، باید ظاهر مناسبی نیز داشته باشد.

برنج هاشمی خود دو نوع اصلی سرد و گرم دارد، نوع گرم آن زودرس تر و نوع سرد آن حدود 2 هفته دیرتر میرسد. کیفیت برنج هاشمی سرد و گرم تقریبا یکسان است ولی بعضی معتقدند نوع سرد آن کمی خوش عطرتر از نوع گرم آن است.

Similar Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :